Nieuws

jun 2017

Verhuisd van Grou naar Heerenveen!

Axentrix Vastgoedbeheer is per 6 juni verhuisd van de Oedsmawei 30 A te Grou naar het Burgemeester Kuperusplein 68 te Heerenveen en daar houden wij kantoor op de 1e verdieping. Komt u ons bezoeken houdt u er dan rekening mee dat in het centrum van Heerenveen betaald parkeren van toepassing is!

dec 2016

Storingsservice herzien per 1 januari 2017

Per 1 januari 2017 is de 24-uursstoringsdienst herzien en zal deze voor u nog beter bereikbaar zijn. Voor u als eigenaar geldt vanaf 1 januari 2017 één telefoonnummer waar u terecht kunt voor al uw VvE-gerelateerde meldingen. Elke werkdag zijn wij voor u bereikbaar van 09:00 tot 17:30 uur. Buiten kantooruren wordt deze lijn direct doorgeschakeld naar de storingsdienst. Let op, deze is alleen bedoeld voor spoedeisende storingen en reparaties! Axentrix Vastgoedbeheer is bereikbaar via telefoonnummer 0566-629160! 

aug 2016

VGM NL verwelkomt 100e lid: Axentrix Vastgoedbeheer

Op 19 mei 2016 wordt Axentrix Vastgoedbeheer niets vermoedend lid van de brancheorganisatie VGM NL. Vandaag, tijdens de voorjaars Ledenvergadering verrast voorzitter Eric Verwey René Boerrigter met dit feestelijke feit.

VGM NL is sinds haar oprichting januari 2009 uitgegroeid van een nieuwkomer met 35 leden tot een vereniging met nu 100 aangesloten vastgoedmanagement- en VvE managementondernemingen die goed bekend staat in de vastgoedmarkt en daarbuiten. “In een veranderende markt, waarin risico’s toenemen, de behoefte aan informatie groter wordt en rapportage cycli korter worden, neemt de waardering voor het vakgebied snel toe. Wij behartigen de belangen van zowel managers van commercieel onroerend goed als van huurwoningen en VvE’s.
Op basis van kennis en data richten we ons op het verstevigen van de positie van de vastgoed- en VvE managers in de vastgoedketen’, aldus Verwey.

René Boerrigter, mede eigenaar en manager van Axentrix Vastgoedbeheer uit Grou heeft 7 medewerkers in dienst en levert administratief en technisch beheer aan 150 VvE’s (goed voor in totaal 3500 appartementsrechten). Axentrix sluit zich aan bij VGM NL omdat Boerrigter ervaart dat het VGM NL logo in de markt steeds meer ervaren wordt als een kwaliteitslogo. Aansluiting bij de VvE Geschillencommissie is daar een concreet voorbeeld van. Dat biedt de VvE een extra zekerheid.
Aangesloten zijn bij een brancheorganisatie benadrukt de professionaliteit van je organisatie als keurmerk en biedt zekerheid. “Alleen ga je sneller, samen kom je verder” meent Boerrigter.

feb 2016

Diverse nieuwe VvE's in beheer genomen

In de afgelopen maanden hebben diverse VvE's er voor gekozen om het VvE beheer door Axentrix Vastgoedbeheer te laten uitvoeren. Dit heeft betrekking op diverse gebouwen in o.a. Sneek, Leeuwarden en Heerenveen. De keus is met name op Axentrix gevallen door de proffesionele aanpak van het beheer en de wijze van communicatie met zowel de besturen als de eigenaren via een eigen VvE-portaal.

Hartelijk welkom en samen met de bestuursleden zullen we een succes maken van het beheer van deze VvE's!

okt 2015

Tara Terpstra 'mijn eerste jaar als medewerker VvE beheer'.

Inmiddels heb ik er al een jaar opzitten als medewerker VvE beheer bij Axentrix vastgoedbeheer. De tijd vliegt voorbij, vooral als je het naar je zin hebt.

Ik heb de afgelopen tijd als leerzaam maar vooral ontzettend leuk jaar ervaren. Wat mij aanspreekt is de diversiteit in het vak, je bent naar mijn mening nooit uitgeleerd, iedere situatie is per VvE verschillend. Ik werk met een leuk team waarbij alle collega's bereid zijn om mij goed te ondersteunen bij mijn werkzaamheden.

Op dit moment heb ik een aantal kleine, minder complexe, VvE's zelfstandig in beheer en dit biedt mij een goede basis om de kneepjes van het vak te leren, en mij te ontwikkelen als VvE beheerder. Kortweg gezegd 'ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Axentrix Vastgoedbeheer!

Tara Terpstra.

apr 2015

Nieuwe VvE's in beheer genomen

In de afgelopen periode heeft Axentrix Vastgoedbeheer meer dan 10 VvE's in beheer mogen nemen! Hiermee groeit het aantal beheerde complexen richting de 150 waarmee is aangetoond dat Axentrix Vastgoedbeheer als 'De VvE beheerder!' wordt beschouwd om als professionele beheerder op te treden.

Ook in de komende periode is het vizier gericht op groei van het aantal beheerde VvE's en willen wij u graag offerte doen!

dec 2014

Demoversie webportaal beschikbaar

Bekijk de demonstratieversie van het webportaal (Twinq)

U kunt een inkijkje krijgen in de wijze waarop de informatie van uw VvE in het voor de eigenaren te raadplegen webportaal komt te staan door de zogenaamde "demoversie" te openen. Ga hiervoor naar de knop INLOGGEN rechtsboven op deze pagina. Dan toetst u als gebruikersnaam en wachtwoord het woord demo in en daarna de daarnaast staande knop aanmelden. Succes!

dec 2014

Nieuwe medewerkster

Per oktober 2014 is de vacature ingevuld en hebben wij Tara Terpstra aangenomen als medewerker VvE beheer!

foto_Tara.jpg

In de afgelopen weken heeft zij veel informatie opgenomen over wat er allemaal komt kijken bij het VvE beheer en zijn er al diverse vergaderverslagen van ledenvergaderingen door haar gemaakt. De komende tijd zal in het teken staan van 'het leren van de kneepjes van het vak' en daarbij wensen wij, de collega's, veel succes!

sep 2014

Nieuw Servicenummer WoonFriesland

Per heden, 5 september 2014, is het Servicenummer 0800-8888444 gewijzigd in 088 995 22 22!

Dit geldt voor de VvE's waarvoor namens Axentrix Vastgoedbeheer WoonFriesland de telefonische opvang buiten kantooruren verzorgt en voor de spoedmeldingen.

Pas dit nieuwe nummer aan in uw administratie of telefoon.

Het oude nummer blijft nog enige tijd "in bedrijf" maar zal over enige tijd worden afgesloten!

aug 2014

Vacature bij Axentrix vastgoedbeheer!

Werken bij Axentrix Vastgoedbeheer, de eerste gecertificeerde VvE beheerder van Noord Nederland, als Medewerker VvE-beheer?

Dan hebben wij voor jou een vacature! Kijk ook even op  www.axentrix.nl.

Axentrix Vastgoedbeheer is, wegens vertrek van één van de beheerders, op zoek naar iemand die het een uitdaging vindt om bij ons te gaan werken.

Axentrix Vastgoedbeheer heeft circa 130 VvE’s in beheer in de 3 noordelijke provincies en ‘timmert’ met een hecht team ‘aan de weg’ met het onderhoud en beheer van de gebouwen en het verbeteren van de dienstverlening.

De werkzaamheden van de medewerker VvE-beheer zullen divers zijn waardoor je alle facetten van de beheertaken welke Axentrix Vastgoedbeheer uitvoert mee krijgt en inhoud kan geven. 

Een aantal kernpunten van de functie zijn:

 • Het op administratief niveau bieden van ondersteuning aan de Manager en de VvE- en technische beheerders.
 • Dit varieert van het maken en uitwerken van notulen van de algemene ledenvergadering van de Verenigingen van Eigenaren tot het administratief verwerken van technische offertes en opdrachten.
 • Het zelfstandig gaan beheren van een aantal Verenigingen van Eigenaren.
 • Dat je communicatief, zowel op schrift als in woord, uitstekend kan voorzien in de informatie van en  naar de leden/eigenaren van de appartementencomplexen.
 • Dat je kennis hebt van de Vastgoedsector en enig inzicht in bouwtechnische zaken.
 • Dat je bereid bent om ook in de avonduren te werken, oftewel geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Het meebouwen aan het nog efficiënter inrichten van het VvE-beheer.
 • Het afhandelen van telefoon en mailverkeer.
 • Etcetera……..

De functie wordt, vooralsnog, ingevuld voor 32 uur per week.                      

Het huidige team bestaat uit een Manager/VvE-beheerder, een VvE-beheerder, een technische beheerder, een administrateur en een financieel/administratief medewerker.

Functie-eisen en vaardigheden/competenties                                       

 • HBO/MBO+ of gelijkwaardig werk- en denkniveau;
 • Kan goed mondeling en schriftelijk communiceren in de Nederlandse taal;
 • Is proactief;
 • Ondernemend;
 • Resultaatgericht;
 • Samenwerker;
 • Kwaliteitsgerichtheid;
 • Kan goed plannen en organiseren;
 • Kennis van de specifieke VvE problematiek is een pré;
 • Flexibel ingesteld;
 • Is klantgericht;
 • Kan een probleemanalyse maken en werken aan een oplossing;
 • Toont initiatief.

Heb je belangstelling reageer dan, vóór 25 augustus 2014, door een presentatie/sollicitatiebrief met cv te sturen naar rene.boerrigter@axentrix.nlof via sturen naar Postbus 62, 9000 AB Grou.

jul 2014

Axentrix Vastgoedbeheer SKW gecertificeerd!

SKW_Logo_JPEG.jpg

Vanaf 27 mei 2014 is Axentrix Vastgoedbeheer de 1e SKW gecertificeerde VvE beheerder in Noord-Nederland! Hiermee voldoet Axentrix Vastgoedbeheer aan de eisen die gelden voor alle werkzaamheden die ten behoeve van het beheer van VvE's worden verricht. Periodiek controleert SKW Certificatie of wordt voldaan aan de certificeringseisen!

Hiermee is weer een stap gezet om het VvE beheer voor uw VvE op een hoger niveau te brengen!

mei 2014

Een jaar online

Axentrix Vastgoedbeheer is dit jaar in mei een jaar met een eigen website in de lucht en dat hebben we gemerkt. Buiten positieve geluiden van leden over het inloggen op het overzichtelijke webportaal van de vereniging, waar ook de financiële stroom van dag tot dag te volgen is, zijn wij ook regelmatig benaderd door bestuursleden van andere verenigingen.

Veel verenigingen waar het bestuur het beheer in eigen hand heeft, zijn op termijn toch op zoek naar een beheerder die ondersteuning kan bieden. We nemen elk verzoek tot informatie serieus en komen graag langs om onze dienstverlening toe te lichten, maar ook om ons transparante VvE portaal te laten zien.

apr 2014

Tijd voor de ALV

Conform het reglement van de VvE's wordt in het eerste half jaar de Algemene Ledenvergadering gehouden. Vanuit het beheer krijgen wij ook dit jaar weer veel vragen over volmachten, aanvullende agenda punten en het proces van stemmen tijdens de vergadering. Nuttige en goede vragen die we graag beantwoorden. Wij blijven het belangrijk vinden leden te ondersteunen in het vergaren van kennis van en over de VvE. U bent welkom ons vragen te stellen over de ALV en andere VvE aangelegenheden.

feb 2014

Gebouwenverzekeringen

Achter de schermen probeert Axentrix Vastgoedbeheer de beste contractvoorwaarden voor de VvE's te realiseren. Na langdurige onderhandeling in 2013 zijn dit jaar door deze inspanning de verzekeringspremies voor de VvE's nog scherper geworden. Dit zal in 2014 leiden tot een lagere premie dan vooraf was begroot!

dec 2013

Omzetten naar Euroincasso

Door een staaltje van goede samenwerking tussen bestuurders en beheerders zijn we bijna klaar met het omzetten van alle VvE bankrekeningen naar de nieuwe vereiste IBAN bankcontracten. Dit heeft geresulteert in complimenten van de bank want nog veel bedrijven zijn nog lang niet zo ver. We hadden dit niet kunnen doen zonder bijzonder goede en adequate samenwerking met de besturen. Onze dank hiervoor! Nu is het aan de Rabobank om de omzetting vloeiend te laten verlopen.

okt 2013

Bericht na de storm van 28-10-2013

Dat het flink heeft gewaaid afgelopen maandag heeft een ieder van u vast vernomen. De meeste VvE's zijn hier onbeschadigd uitgekomen, maar een kleine 5% heeft wel schade ondervonden aan ruiten, het dak of door omgevallen bomen.

Op dergelijke momenten wordt de werking van het VvE beheer erg duidelijk. Bij de ernstige schades waren we snel ter plekke om met politie en brandweer de eerst nodige stappen te nemen en tegelijkertijd werd de verzekering ingeschakeld waar nodig. Hoe belangrijk is het gegeven dat al de VvE's in ons beheer financieel gezond zijn en een complete verzekering hebben afgesloten!

Het was fijn te merken dat we de volledige medewerking kregen van besturen en bewoners, die her en der hand en span diensten verleenden. Het duurt bij sommige panden nog even voor de schade volledig is hersteld, maar voorlopig zijn wij voorzichtig positief dat dit prima zal verlopen.   

okt 2013

Nieuwe VvE's in beheer

We zijn verheugd weer een drietal Verenigingen van Eigenaars aan het VvE beheer van Axentrix Vastgoedbeheer te mogen toevoegen. Een tweetal VvE's in de provincie Friesland en ook een vereniging uit de kop van Drenthe. Welkom!

mei 2013

Website online

Sinds mei 2013 is onze nieuwe website online! We hopen u hiermee nog beter te kunnen informeren.